Ondertekening convenant boekproject “Verhaal van Gelderland”.

Op 14 november jl. stemden Provinciale Staten in met de financiering van een boek over de geschiedenis van Gelderland binnen het kader van het meeromvattende project ‘Verhaal van Gelderland’, waar velen al bij betrokken zijn. Eindelijk krijgt ook Gelderland zijn eigen geschiedenis! In het boekproject ‘Verhaal van Gelderland’ wordt kennis over het verleden van Gelderland bijeen gebracht. Informatie die nu nog verspreid aanwezig is bij o.a. historische verenigingen, musea en archieven worden samengevoegd. Zo wordt gebouwd aan een samenhangend en toegankelijk overzicht van de Gelderse geschiedenis - van de prehistorie tot heden.

Op woensdag 16 januari 2019 werd een startbijeenkomst georganiseerd voor het project. Tijdens deze bijeenkomst werden betrokkenen en verenigingen uitgenodigd om een convenant te ondertekenen waarin men aangeeft op enigerlei wijze een bijdrage te willen geven aan de totstandkoming van het boek.

De convenanttekst luidt als volgt: 

Hierbij verklaren wij, ondergetekenden, dat wij van harte bereid zijn om bij te dragen aan het boekproject met de werktitel ‘Verhaal van Gelderland’, hetzij in de vorm van historische informatie, hetzij in de vorm van afbeeldingen van objecten uit onze collecties, hetzij door het beschikbaar stellen van uren, hetzij anderszins. 

Het boekproject ‘Verhaal van Gelderland’ heeft tot doel verspreide kennis over het verleden van Gelderland bijeen te brengen in een samenhangend en toegankelijk overzicht; bestemd voor alle bewoners, bezoekers en belangstellenden.” 

De Historische Kring Duiven-Groessen-Loo werd vertegenwoordigd door de voorzitter, Piet Bus. (zie foto)

Ondertekening convenant boekproject “Verhaal van Gelderland”.

 

Agenda

« September 2023 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30